PORTEKİZ’DE OTURMA İZNİ

 Portekiz hükümeti tarafından alınan yeni kararlar, üçüncü ülke vatandaşları için gayrimenkul yatırım sayesinde en az 5 senelik oturma iznini almaya imkan veren “PORTUGAL GOLDEN VISA”ni (Portekiz’in Altın vizesi) sunmaktadır.

 Portekiz, Avrupa’da mevcut olan diğer benzeri fırsatlardan farklı olarak, yatırımcılara sadece geçici oturum izni (GOİ) statüsünü almaktan başka, bir de yatırımları saklama ve ülkede asgari süre kalma koşulları yerine getirildiği durumda gelecekte devamlı oturma izni (DOİ) statüsünü ve AB vatandaşlığı almak için başvurabilir.

Portekiz’de “Altın Vize” programının üstünlükleri:

  •  Avrupa ülkelerinde vizesiz seyahat veya konaklama; Siz ve aile üyeleriniz Portekiz’de kalıcı yaşama hakkı verilmekten başka, bir de Şengen ülkelerinde zaman sınırı olmadan bulunma hakkı verilmektedir.
  • Geçici oturma iznini bütün aile alacaktır; Bir yatırım paketinde karı/koca, 18 yaş altında olan çocuklar ve eğitim gören bağımlı yetişkin çocuklar Portekiz’de geçici oturma iznini alabilirsiniz.
  • Yılda sadece 7 gün kalmak yeterli; İkamet statüsünü saklamak için Portekiz’de yılda sadece 7 gün kalmaya gerekir ve bu bir tatil veya iş seyahati ile kolayca kombine edilebilir.
  • Sürekli oturma iznini ve AB vatandaşlığı elde etme olasılığı; Yatırımların saklanması ve ülkede asgari süre kalma koşulları yerine getirilmesi gelecekte devamlı oturma izni (DOİ) ve Portekiz vatandaşlığını almaya yardım eder (vatandaşlığı almak için bir dil sınavını geçmeye gerekir).

Devamlı oturma izni ve AB vatandaşlığı elde etme imkanı ile gayrimenkul yatırımı yaparak oturma iznini almak için Avrupa’da en uygun program.

PORTUGAL GOLDEN VISA Programına Katılma Koşulları

Programa katılmanın gerekli koşulu 500.000 Euro veya daha fazla miktarda bir mevduatla borç sözleşmesi ile doğrulanabilir. Bu demek ki, Tapu Dairesinde tescil edilen bir borç sözleşmesi ile oturma iznin alınması mümkün olduğu anlamına gelir.

“Portekiz’in Altın Vizesi” programına katılmak için yatırımcı toplam değeri 500.000 Euro olan bir veya daha fazla gayrimenkul tesisini satın almalıdır. Bir gayrimenkulun birkaç yatırımcının ortak mülkiyetinde bulunabilir, ama onlardan her biri en az 500.000 Euro yatırım yapmalıdır.

İmkanlarınız

TÜM GAYRİMENKUL TESİSLERİNİN TOPLAM DEĞERİ GÖZ ÖNÜNE ALINIR;

Toplam tahmini değeri 500.000 Euro’dan fazla olan birkaç gayrimenkul tesisi yatırım amacı olabilir. Gayrimenkul hem konut, hem de ticari tesis olabilir.

GAYRİMENKUL İÇİN ÖDEME GEÇİCİ OTURMA İZNİ ALINDIKTAN SONRA YAPILABİLİR;

Geçici oturma izni başvurusunu yapmak için en az 500.000 Euro olan mevduatla borç sözleşmesinin kullanmasına izin verilir. Mülkiyet hakkı geçici oturma izni alındıktan sonra ilk uzatma yapılmadan önce tescil edilmelidir.

GAYRİMENKUL KİRAYA VERİLEBİLİR;

İşbu oturma izni uzatmak için Portekiz’de oturmaya gerek yoktur. Bu fırsat satın alınan mülkiyeti kiraya verme ve ek gelir elde etme imkanını sağlamaktadır. Başarılı bir şekilde uzatılabilmesi için bu izni Portekiz’de bir konut gerektirmez. Bu gerçek mümkün satın kira mülkiyet ve ek gelir kazanmak için yapar.

PORTUGAL GOLDEN VISA programına göre oturum 5 yıl içinde geçerlidir. Bu durumda kalma koşulları yerine getirilerek:ilk sene içinde en az 7 gün ve sonraki 2 senelik 2 dönem içinde en az 14 gün kalarak ilk seneden sonra 2 yıl için uzatma yapması lazım ve gelecekte daha 2 seneye.

Gerekli belgeler

  • Gayrimenkul üzerinde mülkiyet hakkını tasdik eden Tapu Dairesi tarafından verilen kanıt
  • Devlet gümrük ve vergi kurumu ve sosyal güvenlik fonuna karşı borcun yokluğuna dahil beyanname
  • Yurtdışına seyahat yapmak için pasaport
  • Vatandaşlığı olduğu ülkede devamlı ikamet adresinin kanıtı
  • Vatandaşlığı olduğu ülkeden ve başvuru sahibinin son 5 yıl boyunca en az bir sene yaşamış olduğu ülkeden sabıka kaydının varlığı/yokluğu hakkında rapor
  • Sağlık sigortasının var olduğuna dahil kanıt
  • SEF’in Portekiz Suç kayıtlarında kontrol yapmasına izin veren imzalanmış başvuru

Bir aile başvuru yaparken

  • Yurtdışına seyahat yapmak için aile üyelerin pasaportları
  • Evlilik cüzdanı ve çocukların doğum belgeleri
  • Ailenin Portekiz’de ikamet yerinin kanıtı
  • Her yetişkin için yılda 12.000 Euro üzerinde ve her çocuk için yılda 6.000 Euro üzerinde olan gelirin kanıtı

Yatırımları en az 5 yıl içinde saklamaya dahil iyi niyet hakkında başvuru sahibi tarafından imzalanmış beyanname.

PORTUGAL GOLDEN VISA paketine dahil olanlar:

” Portekiz’in Altın Vizesi” programındaki tüm özellikleri ve katılımı ile ilgili sorular konusunda danışma

Vekaletnamelerin hazırlanması

Portekiz’de banka hesabının açılması

Portekiz’de bireysel vergi numarasının alınması

Mali ve Temsilci Servislerin irtibat kontaklarının sağlanması

Bize emanet hesabı verilmesi ve onunla çalışma (gerekirse)

Mal mülkiyeti ile ilgili tüm belgelerin incelenmesi ve kontrol edilmesi

Rezervasyon sözleşmesinin hazırlanması

Borç sözleşmenin hazırlanması

Nihai tutanak

Tapu ve Finansal Hizmetler Kurumunda mülkiyet haklarının kaydedilmesi

Kamu kurumlarında (elektrik, gaz, su) sahibinin çıkarlarının temsil edilmesi

Mülkiyetle ilgili tüm yasal belgelerde mütevelli olarak hareket edilmesi

“Altın Vize” programına gore geçici oturma izni için belgeleri hazırlanması ve sunulması

5 yıl içinde sürecin yürütülmesi

“Altın Vize” programına gore ikamet statüsünün uzatılması

Portekiz vatandaşlığını elde etme sürecinin yürütülmesi

Hizmetler, PORTUGAL GOLDEN VISA paketinden
ayrı alındığı durumda onların maliyetleri

Yatırımcı için geçici oturma iznin alınması

10.000 Euro

Aile üyeleri için geçici oturma izninin alınması

5.000 Euro kişi başına

Uzatma

5.000 Euro kişi başına

Yatırımcı/aile üyeleri için SEF sürecinin analizi

1.000/150

Mülkiyetle ilgili hizmetler
(sözleşmeler, avukat desteği, temsil hizmetleri)

2.000 Euro

Noter hizmetleri

2.000 Euro

Mülkiyet haklarını devir etme vergisi

%5-6,5

Damga vergisi

%0,8

Belediye vergisi

%0,3-%0,8 (her sene)

Portekiz’de banka hesabın açılması

1.000 Euro

Mali temsilciliğ,

800-1.600 Euro (her sene)

Portekiz’de vatandaşlığı alma sürecinin yürütülmesi

5.000 Euro kişi başına

PORTUGAL GOLDEN VISA programına gore Portekiz’de oturma iznini almak istiyor musunuz?

Ek bir ödeme ya da komisyon yok

Oturum hakkını alana kadar ve sonrasında destek

Adaptasyon, vergi ve finansal danışmanlık konusunda yardım

Göçmenlik hizmeti ve vergi planlamasında 25 yıldan uzun deneyim



Bir Cevap Yazın