Yunanistan’da Yatırımcı Oturumu

 Yabancıların Yunanistan’da bulunmaları hakkında yeni kanun (4251/2014), üçüncü ülkelerin vatandaşları için toplam ekspertiz değeri en az 250.000 Euro olan gayrimenkulu satın alınmasına dayalı 5 senelik Yunanistan’da oturma izni alınması için yeni bir fırsat oldu.

Avrupa’da olan diğer benzer fırsatlara göre, Yunanistan oldukça küçük yatırım yaparak uzun süreli bir oturma iznini alma fırsatını sunmaktadır ve yatırım için sadece tek bir nesne ile sınırlı olma zorunluluğu getirmemektedir ve bu yatırımların likiditesini artırmak için mükemmel bir fırsat sunmaktadır.

Gayrimenkul yatırımlarının temelinde Yunanistan’da
oturma iznin üstünlükleri:

Gayrimenkul yatırımları yoluyla oturma izni almak için Avrupa’da en kolay program.

Yunanistan’da oturma iznini alma fırsatları nedir?

Mali açıdan  bağımsız olanlar için oturma izni.
2 sene için.

Girişimciler için oturma izni.
1 sene için.

Ekspertiz değeri en az 250.000 euro olan gayrimenkulu satın alma sırasında oturma izni.
5 sene için.

Stratejik açıdan önemli olan yatırımlar için oturma izni.
10 sene için..

Şirketlerin üst düzey yöneticileri için oturma izni.
2 sene için.

 

Gayrimenkul yatırımı yoluyla Yunanistan’da 5 senelik oturma iznini almak için koşul

(4251/2014 sayılı Kanunun 20. maddenin B bendi)

Bir kişinin veya tüzel şahsın tek sahibin tahmini değeri en az 250.000 Euro olan bir mülkün Yunanistan’da mülk sahibi olma veya bu tutarda olan bir mülkü satın almak için emlakçı veya avukatla yapılan ön sözleşme.

Tüzel kişi tek sahibi adına Yunanistan topraklarında turizm alanında kullanılan ticari gayrimenkul için en az 15 sene için yapılan kira sözleşmesi.

Fırsatlarınız

TÜM GAYRIMENKUL TESİSLERİNİN TOPLAM DEĞERİ DİKKATE ALINIR

Toplam tahmini değeri 250.000 Euro’dan fazla olacak birkaç gayrimenkul tesisi yatırım amacı olabilir ve bu likidite gayrimenkulu makul bir fiyattan satın alma imkanını vermektedir.

TAHMİNİ DEĞERİ PİYASA DEĞERİNDEN DAHA YÜKSEK OLABİLİR

Yatırımların gerekli asgari tutarının hesaplanmasında, kriterleri daha çok olduğu için genellikle piyasa değerinden daha yüksek olan tahmini değer dikkate alınır. Gereken yatırımların asgari toplamı 250.000 Euro gayrimenkulun piyasa değeri 150.000 Euro’dan başlayarak gerçekleştirilebilir.

MÜLKİYETİ ALINAN GAYRİMENKUL KİRAYA VERİLEBİLİR.

İşbu oturma iznini uzatmak için Yunanistan’da oturmaya gerek yoktur. Bu fırsat satın alınan mülkiyeti kira verme ve ek gelir elde etme imkanını sağlamaktadır.

Bu tür bir oturma izni Yunanistan topraklarında çalışma hakkını veya girişimci faaliyetini sürdürme hakkını vermemektedir.
Bu oturma iznin kategorisi gelecekte Yunanistan vatandaşlığını alma imkanını vermemektedir.

Gayrimenkul yatırım temelinde Yunanistan’da oturma izni 5 sene için verilir ve her 5 yılda bir uzatılabilir. Yalnızca tek şart – gayrimenkulun özel mülkiyetinde bulunması veya ticari gayrimenkul için kira sözleşmesinin olmasıdır.

Kayıt düzeni ve süreler

Yunanistan Konsolosluğu’na D vizenin verilmesi için başvuru

Oturma iznin verilmesi için toplam süre – 3 ay

Direkt Yunanistan’da Göçmenler Bürosu’na başvuru

Oturma iznin verilmesi için toplam süre – 1 ay

Gereken belgeler

  • Gayrimenkulun satın alınması hakkında noter sözleşmesi
  • Sözleşmenin Tapu dairesinde tescil edildiği hakkında rapor
  • Gayrimenkulun yasal taleplere uygun olduğu hakkında noterden rapor (değerlendirme dahil olarak)
  • 4251/2014 sayılı kanunun 132. maddesine gore devlet tarifenin ödendiğine dahil makbuzlar
  • Yurt dışına seyahat yapmak için geçerli bir pasaport (yurtdışına çıkış pasaportu)
  • Evlilik belgesi (resmi evlilik yapıldıysa)
  • Çocukların doğum belgeleri (çocuklarla beraber tescil ettikleri durumunda)
  • Sağlık sigorta poliçesi

Oturma izninin alınması için kullanılan gayrimenkul mülkiyete daha geçmemişse, 1-4 numara altında olan belgeler bir avukat ya da emlakçı ile yapılan gayrimenkulu satın alma ön sözleşmesine değiştirilir.
Bu durumda en az 250.000 euro tutarında paranın var olduğunu tasdik etmek lazım olur, banka ekstresi böyle bir onay olabilir

Tüm belgeler resmi olarak Yunan diline tercüme edilmelidir.

Şirketimiz tarafından sunulan hizmetlerin maliyeti

ASIL BAŞVURU SAHİBİ İÇİN
OTURMA İZNİ

20.000 Euro

Asıl başvuranı için
oturma iznin uzatılması –
5.000 Euro

ASIL BAŞVURANIN AİLE
ÜYELERİ İÇİN OTURMA İZNİ

5.000 Euro

Asıl başvuranın aile üyeleri
için oturma izninin uzatılması –  2.500 Euro

Ödeme düzeni

D VİZESİNİN VERİLMESİ İÇİN YUNANİSTAN KONSOLOSLUĞU’NA
BAŞVURUSU YAPILDIĞI DURUMDA

  • sözleşme imzalanırken %50’si ödenir
  • D vizesi için başvurusu verilmeden once %40’ı ödenir
  • oturma izni için başvurusu verilmeden önce %10’u ödenir

Yunanistan’da göçmenler bürosu’na
başvuru yapıldığı durumda

  • sözleşme imzalarken %50’si ödenir
  • oturma izni için başvurusu verilmeden önce %40’ı ödenir
  • Yunanistan’da oturma izni aldıktan sonra %10’u ödenir


Bir Cevap Yazın